Kruiden hoekje

op deze kruidenpagina vind je meer over de werking van kruiden en verwenrecepten

 

8 hoekige ster

Verhouding benodigdheden aftreksel

 

De gebruikte hoeveelheid voor een aftreksel is ongeveer 30 gram gedroogd kruid of 70 gram vers kruid op 500 ml water. Anders geformuleerd: gebruik 1 theelepel gedroogde kruiden of een takje verse kruiden met ca. 9 blaadjes per kop.

Drop
plant

De bladeren van de dropplant hebben een antibacteriële werking. Het aftreksel verlicht verkoudheid en hoesten. Ook een digestief*.

*een alcoholisch drankje voor na het eten wat goed is voor de spijsvertering.

klik hier optie

Buchu

De etherische olie van de buchu heeft een sterk ontsmettende werking.

het aftreksel helpt tegen urine-infecties, blaasontsteking, hoesten, verkoudheid, reuma, gewrichtspijn en spijsverteringsproblemen.

kompressen voor blauwe plekken en verstuikingen.

laurus_nobilis_keukenlaurier_echte_lauri
optie klik hier

Laurier

Laurier wordt niet veel gebruikt in de kruidengeneeskunde. Laurier is wel 1 van de effectiefste kruiden bij het beperken van bacteriële groei.

De Romeinen versierden hun huizen met lauriertakken tijdens het festival Saturnalia, een feest ter ere van Saturnus. tijdens de winterzonnewende. (17 t/m 23 dec)

Salie

Salie is een bloedstelpend, antiseptisch en antibacterieel kruid. de bladeren worden in een aftreksel gebruikt als spoeling bij een zere keel, mondzweren, tandvleesaandoeningen en strottenhoofd- en amandelontsteking. aftreksels worden ingenomen bij spijsverterings- en menopauzeklachten, en uitwendig opgebracht als kompres om wonden sneller te laten genezen.

*Pas op met grote hoeveelheden tijdens zwangerschap of bij epilepsie

kurkuma%20longa_edited.jpg

Kurkuma

Kurkuma is antiseptisch en wordt in de vorm van een pasta opgebracht op zweren en (snij)wonden. inwendig wordt het gebruikt als aftreksel in melk of water bij darmproblemen en diarree, tegen verkoudheid, hoesten en keelpijn. Kurkuma is rijk aan ijzer en werkzaam tegen bloedarmoede.

Cat's Claw

Cat's claw is goed voor je weerstand, is ontstekingsremmend, het ontgift de darmen, beschermt bij veroudering, beschermt het hart, werkt tegen virussen, schimmels, bacteriën.

Recepten

DIY Moon Milk

maanmelk met kurkuma, ashwagandha poeder, kokosolie, kardemom poeder, kokosmelk, rijstmelk, maan, kopje honing

Slokjes zippen van je zelfgemaakte gouden maanmelk is een goede toevoeging aan je bed ritueel. Het is gemaakt met kurkuma, wat een hele boel gezondheidsvoordelen heeft, en ashwagandha poeder. Een kruid wat je helpt ontstressen en jou helpt om wat gemakkelijker naar dromenland toe te gaan. Maan melk is heerlijk warm en comfortabel, en zorgt er voor om je razende gedachten tot rust te brengen voordat je gaat slapen...

Samenvoegen:

1/4 theelepel kurkuma

1/4 theelepel ashwagandha poeder

1 theelepel kokosolie

een snufje kardemom poeder

1/2 kopje kokosmelk

1/2 kopje rijstmelk

 

Klop de ingrediënten met een garde tot het net aan de kook is. Wanneer het net gaat schuimen. Strooi er een beetje kaneel  over en voeg honing toe naar smaak.


DIY Coffee-body-scrub

coffee body scrub, koffie, mengsel, lepel, roeren, suiker, koffiedik, kokosolie, kaneel, vanille stokjes, handen

Een special voor op de zondag avond, om zo de week weer verkwikkend te beginnen.

Deze zelfgemaakte koffiescrub stimuleert de bloedsomloop en bevat ontzettend veel voedende antioxidanten. Het verstrakt ook tijdelijk de huid, waardoor cellulitis minder zichtbaar wordt.

Samenvoegen:
1/4 kopje gebruikt koffiedik
1/4 kopje fijne suiker
1/4 kopje gesmolten kokosolie
1 el gemalen kaneel
1 tl vanille-extract

 


 

Met cirkelvormige bewegingen de body scrub op de huid aanbrengen. Laat de scrub minstens 5 minuten op je huid zitten om zo de cafeïne in te laten werken - dit is wat het tijdelijke verstevigende effect veroorzaakt.

Ga naar de Webshop

ga naar de overzichtspagina van de webshop van Show. Drieëndertig

Klik hier om naar de webshop te gaan

aanhalingstekens dik, zwart
"Een blog met webshop voor vrouwen in de bloei van hun leven."